Streamingens guldalder er ved at være slut: Netflix er officielt afskaffe dens gratis adgangskodedeling . Effekterne vil ikke være øjeblikkelige: Netflix planlægger ikke at begynde at opkræve betaling for adgangskodedeling indtil begyndelsen af næste år , når kontoindehavere begynder at blive opkrævet et par dollars ekstra for profiler for brugere, der ikke bor hos dem, men forandringen er bestemt nær.
Hvis du ikke betaler for din plan, og du er bekymret for at blive bootet fra gruppen, er der en lille guldkant: Netflix tillader brugere at overføre profiler fra en konto til en anden, så du ikke mister din kø og sehistorik . Her er hvad du skal vide.
Detaljerne i Netflix' plan er stadig uklare, men her er, hvad vi ved: Fra og med 2023 vil virksomheden kun tillade flere brugere at få adgang til den samme konto gratis, hvis de bor i samme husstand. Hvis en bruger får adgang til kontoen fra et andet sted, vil Netflix opkræve et ekstra gebyr af kontoindehaveren. Virksomheden har ikke offentliggjort detaljer endnu, men baseret på Netflix-tests i latinamerikanske lande , er det sandsynligt, at et gebyr på $3,00 til $4,00 pr. ekstern bruger. Hvis det lykkes, kan det blive dyrt at dele adgangskoder, især for familier, der bor adskilt fra hinanden.
En løsning er selvfølgelig at annullere Netflix helt (hvis jeg siger det, er der måske ingen, der vil gentage det i kommentarerne). Men der er masser af mennesker, der nyder Netflixs tidligere og nuværende indhold, og som foretrækker at bide sig fast og åbne en ny konto. Hvis det er dig, der er nogle mere overkommelige muligheder i disse dage vil det gøre skiftet lidt mindre smertefuldt. Selvom det stadig skal ses, om dette træk hjælper eller skader Netflix, er selskabet har tænkt på nogle plastre for at gøre overgangen nemmere.
Hvis du tidligere åbnede en ny konto, ville du miste al tilpasningen af din gamle profil, inklusive din afspilningshistorik og anbefalinger. Du har nu mulighed for at overføre din profil til en anden aktiv konto, hvilket skulle få det til at føles det samme som din gamle (minus den nye månedlige regning). Der er ringe risiko ved at overføre profiler, da Netflix gemmer en sikkerhedskopi af profilen på den originale konto, bare uden de gemte spil. (Bemærk: Du kan ikke overføre børns profiler.)
For at starte skal du logge ind på din Netflix-konto og klikke på din profil øverst til højre. Vælg 'Overfør profiler'. Netflix vil give dig en oversigt over, hvordan profiloverførsler fungerer. Klik på 'Tillad', og Netflix aktiverer funktionen om to dage. (Jeg er ikke sikker på, hvad forsinkelsen er til, da du kan aktivere overførsler med det samme ved hjælp af en e-mail, Netflix sender til kontoindehaveren.)
Når funktionen er live, skal du gå tilbage til dit profilikon og trykke på 'Overfør profiler' igen. Igen vil du se en oversigt over, hvordan funktionen fungerer. Herfra kan du gå gennem trinene, herunder indtaste den e-mail og adgangskode, du gerne vil bruge til din nye konto. Når du har gennemgået opsætningen, bør du være den stolte ejer af dit helt eget betalte Netflix-abonnement, komplet med alt, som det var på din gamle, ubetalte plan. Det føles godt, ikke? (Ingen.)
